mandag den 18. april 2011

Bagerens opskrift på brunsviger :)

Har fået lov til fra bageren him-self at give jer opskriften på brunsviger.

Hemmeligheden bag er at der blive brugt kagecreame. Hvis man ikke kan lide en lækker
fedtet brunsviger skal man ikke bage den, så er I advaret :)

OPSKRIFT: DEJ: ca. 600 g. mel
                                       3 dl. vand
                                       1 pk. gær.
                                   100 g. sukker
                                     50 g. smør.
                                     10 g. salt.
                                       1-2 æg.
Dejen æltes som al. gærdej.
Lad dejen hæve ca. 3/4 time. Beklæd en bradepande med dej. Hæver igen ca. 3/4 time. Der laves FYLD :

Kagecreame : ½ BREV KAGECREME
                      2 DL. MÆLK.

Hæld 2 dl. mælk op i en skål. Drys kagecremepulvereet i, mens der røres med el-pisker. Pisk i 2 minutter.

Rør 150 g blødt smør sammen med 300 g farin og vend kagecremen heri.

Hæld fyldet ud over kagen og bag den ved 175 grader c i cirka 25 minutter  


GAD VIDE HVEM DER HAR VÆRET I DEN BRUNSVIGER :)

2 kommentarer:

  1. Hej
    Skøn opskrift som jeg vil give mig i kast med, men for at gøre det helt korrekt, mangler jeg opskriften til gærdejen, i hvilken rækkefølge skal det i?
    God sommer

    SvarSlet
  2. Uuhhmm den lyder lækker 😋😋
    Hvor stor en bradpande passer opskriften til?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...